Kompisar brukar fråga efter tips på mat, och eftersom jag nu råkar ha tagit foton på ganska mycket av vad vi ätit den senaste tiden kan jag lika bra ladda upp så kanske någon får lite inspiration. När jag lagar mat ska det helst vara något sånär nyttigt och gärna relativt miljövänligt/enligt årstid. I veckorna ska det gå snabbt att laga och vara skonsamt för plånboken medan vi brukar "lyxa till det" på helgerna. Oftast köper vi hem basvaror, frukt och grönsaker från butiken när vi veckohandlar plus kött/fisk enligt specialpris. Det viktigaste för mig är att maten är hemmagjord utan halvfabrikat. Enjoy!
Omelett är en bra frukost eller lunch: billig, snabb och näringsrik! Sätt i vad du vill (ex. lök, tomat o skinka).
Snabbkok: frästa grönsaker (lök, paprika, morot, broccoli, squash, vitlök) med brynt köttfärs. Smaksätt med lite tacokrydda och tänk på att tärna grönsakerna i storlekar enligt tillagningstid.
Storkoket: rivna rödbetor och vitlök sätter smak på denna rotsaksoppa med köttfärs.
Studentens favorit: Snabbwokad kyckling + frysgrönsakswok + chili- och sojasås + lite nudlar -> voilá!
Favoritpastasås med lax: kallrökta laxen talar för sig själv i denna rätt.
Andreas tur: Egenmarinerad kycklingfilé med vitlökspotatis och egengjord rödvinssås.
Söndagslunchen: Wienerschnitzel, potatismos, kryddsmör och ångkokta grönsaker.
Söndagslunch nr.2: Jägarbiff med svamp från solfska skogar. I variant med sallad/lingonsylt med potatis-palsternackamos och som rest dagen efter med snabbkok av frysta sopprötter.
Helgefterrätt: Blåbärspaj en återkommande favorit. Andra: mudcake, pannacotta m.m.
Snabbkok: frästa grönsaker (lök, paprika, morot, broccoli, squash, vitlök) med brynt köttfärs. Smaksätt med lite tacokrydda och tänk på att tärna grönsakerna i storlekar enligt tillagningstid.
Storkoket: rivna rödbetor och vitlök sätter smak på denna rotsaksoppa med köttfärs.
Studentens favorit: Snabbwokad kyckling + frysgrönsakswok + chili- och sojasås + lite nudlar -> voilá!
Favoritpastasås med lax: kallrökta laxen talar för sig själv i denna rätt.
Andreas tur: Egenmarinerad kycklingfilé med vitlökspotatis och egengjord rödvinssås.
Söndagslunchen: Wienerschnitzel, potatismos, kryddsmör och ångkokta grönsaker.
Söndagslunch nr.2: Jägarbiff med svamp från solfska skogar. I variant med sallad/lingonsylt med potatis-palsternackamos och som rest dagen efter med snabbkok av frysta sopprötter.
Helgefterrätt: Blåbärspaj en återkommande favorit. Andra: mudcake, pannacotta m.m.
c
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar